Събота, 27 Авг 2022
    
Бургас

Противниците на гей-парада в Бургас: Да си го правят в гората, или в открито море

  27.05.2022 14:06  
Противниците на гей-парада в Бургас: Да си го правят в гората, или в открито море

Георги РУСИНОВ

 

Противниците на гей-парада в Бургас изпратиха организаторите му да го провеждат в гората или в открито море. ОЗБГ и администраторът на „Групата на групите“ и общественик Мартин Пенчев свикаха пресконференция, на която да обсъдят предстоящият по техни данни парад на различните през юли. На срещата бяха поканени, както организаторът на гей-парада Руси Милев, така и институции, но никой дойде.

Бисер Русимов от ОЗБГ започна с думите, че няма конфликт между хетеросексуални и хомосексуални, а че битката им е за запазване на нормалността. А за да се случи това според организацията няма място за такъв парад на центъра на Бургас.

„Чрез провокации тези хора се опитват да ни обяснят, че грозното е красиво. Само по себе си това може да се определи като подмяна на ценностите. Защо е нужно посред бял ден да ни се натрапват сексуални влечения на разни хора, след като е доказано, че по официални данни в град Бургас няма малтретирани хомосексуални лица, под какъвто претекст се провеждат прайдовете. През май миналата година видяхме, че десетина души се опитаха да натрапят своето мнение, а около тях имаше още 10 човека, които бяха адвокати и техни съгледвачи. Резултатът от това нещо беше, че срещу нас организаторите на паралелното шествие, които сме тук сега бяха повдигнати обвинения. Уж говорим за призиви за толерантност, а в същия момент по един агресивен начин атакуват хора, които застават на страната на традиционното българско семейство“, каза той.

Мартин Пенчев обеща, че съпротива срещу гей-парада винаги ще има в Бургас.

„Темата касае обществен интерес, който в посока нормалното трябва да е константен. А ние смятаме, че след като хетеро обществото е мнозинство в целия свят, би трябвало да имаме думата какво да гледаме по площадите и какво не. В случая може би управляващите виждат в хомо средите някакъв евентуален електорат. През 2018, с финансиране на Министерство на правосъдието, Бургас бе залят с билбордове с хомосексуална пропаганда. Успяхме да ги свалим много бързо. Нещото, което не ми харесва е мълчанието на властта. Ние живеем в Бургас и не бихме желали нашите деца да гледат такива неща по площада. В същото време ме отричам съществуването на ЛГБТИ движенията. Призовавам управляващите града да излязат и да каже нещо по темата. Винаги се прехвърля топката към органите на реда и се казва, че събитието е с уведомителен режим. А ОДМВР няма как да каже, че не може да се проведе, или не могат да го охраняват, тъй като това означава да бъдат дисциплинарно уволнени“, посочи той и добави:

„В никакъв случай обаче не искаме да се превръща в традиция всяко лято в началото да се занимаваме с това. Чудесно би било да се провежда това в гората, или в открито море. Тогава смятам, че няма да е нужно нашето присъствие“.

Сред присъстващите бе и бургазлийката Радостина Живкова, която искаше да изрази мнение като родител.

„Миналата година присъствах и видях какво се получи. Според мен налагането на този парад доведе по-скоро до обратен ефект за него. Няма как да кажем, че тези хора са ощетени. Никой от хетеросексуалните не си натрапва сексуалността по този начин. Всички сме длъжни сме да не вредим на останалите. Всичко, което се демонстрира миналата година бе в разрез с ценностите и не мисля, че трябва в нашия град да се налага това. Аз също имам познати с различна сексуална ориентация, но никой не присъства на тази показност, защото не държат да демонстрират това. Мисля, че никое дете не заслужава да вижда този парад“, заяви тя.

Георги Братанов от ОЗБГ даде за пример шествието за 24 май тази година, на което имаше повече от 15 000 души като начин за запазване на ценностите и българщината.

„Шествието, което се опитват да правят от ЛГБТИ е неприемливо. Няма нужда от показност по улиците. Те не са малтретирани по никакъв начин. Призовавам гражданите да се присъединят към нас. Датата ще я уточняваме допълнително“, каза той.

Мартин Пенчев разкри още, че след миналогодишното шествие са му били повдигнати обвинения в тероризъм.

„Имам доказателство, че не съм лично от Иван Гешев, Спецсъда, Прокуратурата, Спецпрокуратурата. Беше ми извадена и справка от Агенция за закрила на детето, че не съм педофил“, уточни общественикът.

В момента той води дело в съда срещу привърженик на ЛГБТИ, което възнамерява да спечели. Пенчев поясни и че Руси Милев е влязъл преди време в групата му, за да се опитва да предизвика провокация, с цел групата да бъде изтрита, но не му се получило.


Анкета

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е