Вторник, 18 Юни 2024
    

За нас

Информационна агенция „Фар” е най-новият проект на „Черноморски фар” ЕАД, който стартира с амбицията да задоволи потребностите на нашите лоялни потребители от новини и обществено значима информация в реално време.

„Черноморски фар” ЕАД е издател на най-тиражния и влиятелен регионален всекидневник в Югоизточна България – „Черноморски фар”, който продължава  традиции  в  българската  преса  от 1920 г. насам.

През 1920 година Американо-българското представителство в Бургас издава първия брой на в. ”Фар” - седмичник за “търговия, икономия, стопанство и информация”, с което поставя началото на най-големия, най-авторитетния и най-четения вестник в морския град вече повече 90 години.

„Черноморски фар” не е само традиция.

Днес той е най-големият регионален ежедневник в Югоизточна България. Разпространява се в повече от 100 населени места и задоволява  потребностите на техните жители от винаги актуална и обществено значима информация.

„Черноморски фар” ЕАД  е издател  и  на най-тиражния безплатен  седмичник „Фактор”,  утвърдил се  като вестника на модерния градски човек.

Журналистите от изданията на „Черноморски фар” ЕАД винаги са се придържали към стандартите на умерената и обективна журналистика, предоставяйки на своите читатели изчерпателна и достоверна информация.

Показателно за това говорят и множеството престижни награди, с които през годините са били удостоявани авторите на „Черноморски фар”.

Изданието е носител на първа награда за регионален вестник на ХI и ХII медийни награди в „Албена” през 2005 и 2006 г.; Бракаловата награда за гражданска позиция и много награди на ТПП, ТИК, БЧК и други организации.

В последните три години журналистите на „Черноморски фар” неизменно печелят голямата награда за публицистика „Константин-Кирил Философ” на Българската асоциация на регионалните медии.

Екипът, който стои зад този проект, се надява, че с неговата реализация ще допринесе както за Вашата по-добра информираност, така и за развитието на медийната среда в област Бургас и региона на Южното Черноморие.