Събота, 17 Сеп 2022
    
Средец

В Средец два дни всичко е народна песен

  28.05.2022 13:24  
В Средец два дни всичко е народна песен
архив

Дона МИТЕВА

30-ото издание на Националния странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура“ започна днес. Той ще се проведе на две места в центъра на Средец днес и утре в местността Божура.

По предварителни очаквания от страна на кмета инж. Иван Жабов, повече от 10 хиляди души ще са гости на събора. Направена е предварителната добра организация за доброто провеждане.

Във "Фолклорен венец Божура“ сили ще мерят млади таланти до 19 години, разделени в различни възрастови групи. Те ще се състезават в сградата на НЧ "Пробуда“ в Средец, обясни народният певец и член на организационния комитет Лазар Налбантов.

"След като обявихме статута и регламента, се радваме на изключително много участници – над 115. Имаме изключително много участници от Националното фолклорно училище "Филип Кутев“ в Котел, от Музикалното училище във Варна, от Нова Загора, Карнобат, Сливен, Бургас, Ямбол, София“, подчерта той.

Утре в местността Божура ще се проведе гала - концерт на призьорите от конкурса и лауреати от предходните издания.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата