Неделя, 28 Авг 2022
    
Бизнес Несебър

Кирил Спасов, концесионер на плаж: Връща се нормалната организация на ивицата

  28.05.2022 16:16  
Кирил Спасов, концесионер на плаж: Връща се нормалната организация на ивицата

Дона МИТЕВА

Традиционно, а и по концесионен договор плажният сезон се открива на 1 юни. Така ще бъдe и тази година. Подготовката на плажните ивици вече е на привършване. Правят се довършителни работи. Почистени, обезпаразитени и подредени са.

Концесионерите се връщат към нормалната организация на ивицата, извън пандемичните изисквания, които се спазваха последните две лета.

„За радост, ще работим в нормален сезон. Влизаме в нормален ритъм с нормални отстояния между чадърите. Всичко вече си е по правилата. Цените са стандартните, упоменати във всеки договор за концесия. В Слънчев бряг два плажа (Централен и Южен), са на десет лева, единият – (Северен), е на девет, съответно в Созопол - на 8 и на 7 лева. Принципно цените по нашето Черноморие варират от 7 докъм 10 - 12 лева чадъри и шезлонги“, казва Кирил Спасов.

Нова атракция в Сънчака

По време на подготовката на плажната ивица тази година концесионерите подчертават, че особено в Слънчев бряг имаше доста хора там. Мнозина от украинските бежанци предпочитаха, а и продължават да предпочитат, да се разхождат или отдъхват на брега на морето. Въпреки наличието на хора по пясъка, организацията по подготовката на ивицата е извършена. А и последните дни, предвид очакваното им преместване в края на май, бройката драстично намалява.

„В Слънчев бряг вече има английски туристи, има и някоя и друга румънска коли, което означава, че комплексът започва да се събужда за истински туризъм. Надяваме се на добър сезон. Надяваме се на английски и немски туристи, защото няма ли ги тези полетните, чартърните туристи, най-вече немци и англичани в Слънчев бряг, колкото и да се казваше, че през последните две години има хора, се работеше просто, за да си избием разходите. Засега се казва, че има добри записвания. Силно се надявам да се върнат нивата от преди 3-4 години, които, разбира се, не бяха перфектни, но пък са добра заявка да се нормализират нещата. Разбира се, не забравям ситуацията в целия свят, която е променена и не е много благоприятна“, коментира Спасов.

По негови думи войната, която също поставя неизвестни пред летния сезон, се движи с нейни си темпове, и това, че от няколко месеца няма драстична промяна, кара хората да свикнат с мисълта за нея. „Иска ми се по-скоро да свърши, защото войната не е приятна за никого“, допълва с концесионерът.


Анкета

Мнения

Мнения Руен
Мустафа Карадайъ от Руен: С реваншизъм не се преодоляват кризите, в трудни времена ДПС начертава посоката на страната
  29.05.2022 18:41      

Силвия Шатърова   Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Руен, че с реванши