Събота, 27 Авг 2022
    
Несебър

Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци

  24.05.2022 14:59  
 Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци

Несебър отбеляза 24 май с тържествено награждаване на учители и културни дейци от цялата община и емоционален концерт. Събитието се състоя на пл. „Жулиета Шишманова“  на сцената пред Центъра за култура и образование „Артиум“, а множество жители присъстваха на празника в чест на създателите на азбуката ни - светите братя Кирил и Медотий. 

С грамота „Неофит Рилски“ - най-високото отличие, присъждано в образователната ни система от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини и  училища бе наградена Недялка Попова, главен учител по география и икономика в СУ „Любен Каравелов“. Номинацията на преподавателката е  от Педагогическия съвет на училището заради високите резултати, постигнати от нейни ученици на национално ниво.

Малко преди кметът на Община Несебър Николай Димитров да отличи изявените учители и културни дейци, той отправи обръщение, в което подчерта, че „благодарение на „книжовността, таз сила нова“ ние сами градим бъдещето си и вървим напред към желаните „светли бъднини”. Светлият 24 май пази нашата идентичност и ни дава самочувствие на народ с писменост и културна история.“.

В празничната програма въздействащо слово за делото на светите равноапостоли братята Кирил и Методий произнесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство”. В тържеството участие взеха децата от ДТС при НЧ "Яна Лъскова-1905" Пресияна Янулова и  Давид Атанасов,  които рецитираха стихотворенията „Кирил и Методий“  и  "24-май". Таисия Дзенкович зарадва присъстващите с изпълнение на флюгелхорн. Възпитаници на Обединена общинска школа по изкуствата докоснаха публиката с две народни песни и вдъхновени изпълнения на гайда. 

Днес по-късно –  в 19 часа, на същия пл. „Жулиета Шишманова“  ще се състои тържественото изпращане на абитуриентите от СУ „Любен Каравелов“ - Несебър. Специален музикален поздрав към зрелостниците ще отправи  певицата Божана Иванова.

 


Анкета

Мнения

Мнения Приморско
Д-р Димитър Германов, кмет на Приморско: Очаква ни по-различен летен сезон
  24.05.2022 16:28      

Георги РУСИНОВ   -Д-р Германов, днес е един хубав празник, празник е