Понеделник, 16 Май 2022
    
Сунгурларе

Вижте кой е новият Цар на виното в Сунгурларе

  14.02.2022 12:27  
Вижте кой е новият Цар на виното в Сунгурларе

Дяко Желев е новият цар на виното в Сунгурларе. Церемонията се състоя в музейна сбирка по „Лозарство и винарство”, където бяха обявени победителите от 30-ят конкурс в категориите – "най-добро червено" и „най-добро бяло” вино и бе коронясан новият цар.
Кметът на Сунгурларе откри празника на лозаря и винаря.Той изрази своето задоволство, че сред гостите на празника е и президентът Румен Радев.

„От незапомнени времена отглеждането на вино е основен поминък за местното население, а сунгурларското вино  днес пътува по света и разнася славата на своите производители. Пожелавам на всички, които се занимават с лозарство имат отлична реколта“, каза в своето слово д-р Кенов и поздрави всички жители на града.

Областният управител също поздрави присъстващите. „Нека годината бъде здрава и успешна за лозарите и винарите. Да ви дари богато. Нека има благополучие за всички“, пожела той.

Президентът Радев също се обърна към присъстващите: „За мен е голямо удоволствие да споделя с вас този празник. Нашата земя от векове е свързана с културата и магията на виното. Десетки са българските общини, прочули се у нас и по света със своите традиции в лозарство и винарство.

Сунгурларе от векове също е свързано с тази магия на виното. Богатата сбирка в музея на виното го доказва. То показва и това, че е поминък но и гордост“, каза президентът.

Радев получи бутилка  Шарноде, съхранявано повече от 22 години.

След това се извърши и ритуалнвото зарязване на лозята.

 


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Президентът в Сунгурларе: Най-големият риск за сигурността е системно да се неглижират проблемите на въоръжените ни сили
  14.02.2022 15:03      

След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години, българите са зажад