Неделя, 18 Юли 2021
    
Бургас

Благодарност: Бургаските медици ще имат свой паметник в почит битката им с COVID-19

  14.04.2021 13:39  
Благодарност: Бургаските медици ще имат свой паметник в почит битката им с COVID-19

Георги РУСИНОВ

 

Бургаските медици ще имат свой паметник на благодарност в битката им с COVID-19. Това реши Общински съвет – Бургас на редовната си сесия. Той ще представлява стилизирана фигура на медик, който придържа пациент. Тя ще с височина 2.15 м. и в основата ще е от гранит, където ще са изписани имената на загубилите битката с COVID-19 медици. Предложението е направено от бургаски медици и е подкрепено с подписка от 614 души.

„Каквото и да се каже за бургаските медици ще бъде малко и семпло за труда им. Калиха се в тази тежка пандемия и станаха страхотни специалисти. Ние като администрация се съгласихме да подкрепим предложението. Бяха коментирани Морската градина и други публични места. Повечето медици обаче прецениха паметникът да се позиционира пред новия корпус на УМБАЛ-Бургас откъдето е тръгнала кариерата на много специалисти. Това ще е един паметник на бургаските медици и всички празници свързани със здравеопазването ще се честват там“, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Управителите на всички лечебни заведения са изявили готовност да се включат в набирането на средства.

„Координатор е д-р Лорис Мануелян – дългогодишен лекар, заместник-кмет по здравеопазването и продължаващ да работи и помага на администрацията“, уточни градоначалникът.

Главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов обясни, че е запознат с проекта и е добре издържан архитектурно.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: Президентът тласка събитията към избори 2 в 1
  18.04.2021 13:12      

Депутатите от ГЕРБ: Притеснително е, че новият парламент има нагон да се превръща в конве