Понеделник, 19 Юли 2021
    
Бургас

Медици настръхнаха след слухове за спрени бонуси от 1000 лева

  18.04.2021 12:25  
Медици настръхнаха след слухове за спрени бонуси от 1000 лева

Дона МИТЕВА

Изборната еуфория и последващото очаквано конструиране на парламента и евентуално правителство са среда, в която слуховете намират своя благоприятна почва за избуяване. Такъв слух се шири в момента и сред лекарското съсловие на Бургас. Упорито се шушука, че допълнителни средства (1000 лева) за хората на първа линия няма да има. Обясненията са, че първо тези пари идвали от една страна, после от друга институция, пък вече били свършили… Към сценария може да се добави и фактът, че третата вълна вече започва да отстъпва и заболелите от COVID-19 намаляват.

Дали слухът е пуснат злонамерено, или просто притесненията на хората в бели престилки някой е изрекъл гласно – не се знае.

Знае се обаче, че точно на професионалния празник на работещите в сферата на здравеопазването – 7 април, Кабинетът взе решение за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лева за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти с COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен бе премиерът и подчерта, че независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

 

 


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
ГЕРБ:Готови сме и за опозиция, и за управление, и за избори
  19.04.2021 10:10      

Започнаха консултациите при президента за нов кабинет „Готови сме и за опозиция, и