Понеделник, 19 Юли 2021
    
Мнения

Любен Дилов-син: Президентът тласка събитията към избори 2 в 1

  18.04.2021 13:12  
Любен Дилов-син: Президентът тласка събитията към избори 2 в 1

Депутатите от ГЕРБ: Притеснително е, че новият парламент има нагон да се превръща в конвент


Силвия Шатърова

В първите два работни дни  на парламента се наблюдава един нагон  той  да се превърне в конвент, нещо, което не е добре за българския парламентаризъм, заяви водачът на ГЕРБ-СДС за Бургас Любен Дилов пред журналисти в Бургас.  Според него това поведение на новото мнозинство ще доведе до радикализиране на българското  общество, защото  800 000 българи, които са гласували за ГЕРБ и СДС ще излязат на улицата, „без необходимост да им се плаща от Дубай“, заяви Дилов. „Ние не искаме това“, каза още той. С чувство за хумор той нарече страстите в парламента „изборен тестостерон“.

Искаме  бърз преход към някаква относителна стабилност, допълни Дилов.

Тримата бургаски депутати- Любен Дилов-син, Димитър Бойчев и Ивелина Василева заявиха, че са доволни от изборния резултат в Бургаска област. Десет процента водим пред втората партия ИТН в региона, допълни областният лидер Димитър Бойчев. Единствено в Руен и Созопол ГЕРБ не печелят.

"ГЕРБ Господ ги обича", коментира Дилов - син резултатите от изборите. Партията е първа политическа сила, но има само 75 народни представители и не може да управлява самостоятелно. А в момента нито една от партиите, които влязоха в 45-тия парламент не иска да подкрепи бъдещ кабинет излъчен от ГЕРБ.


Според него парламентарната група на ГЕРБ  е в страхотна кондиция, няма тежка  необходимост да крепи мнозинство и се чувстват свободни, а не някой да им ръмжи. „Моите усилия в първите дни бяха да  ги въздържам от радостно хулиганстване. Радостно е да си в опозиция, забавлявам се с тази трансформация- от сериозни, строги, крепящи мноминството, сега се държат весело и совободено. Ще бъде интересен този парламент. Битките трябва да са вътре в него, а не по улиците“, обобщи още Дилов-син. Той прогнозира, че ако има нови избори, то те ще са през есента.

Президентът тласка събитията към избори 2 в 1 . Това е най-печелившият сюжет за него.

Чувстваме се спокойно, единственото нещо,  което е притеснително, че губим ценно време в управлението на държавата. На мястото на новото парламентарно бих заявил на администрацията да не се притеснява, да са спокойни, допълни Дилов-син и прогнозира, че ако се тръгне към коалиция и промяна на структурата на Министерски съвет, това означава застой.

Що се отнася за Плана за възстановяване и устойчивост, първият му транш касае точно малките и средни общини.

Демокрацията е преди всичко процедура и не разбирам, защо не беше дадена думата на вицепремиера Томислав Дончев да обясни този план, заяви Ивелина Василева.

 

 


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
ГЕРБ:Готови сме и за опозиция, и за управление, и за избори
  19.04.2021 10:10      

Започнаха консултациите при президента за нов кабинет „Готови сме и за опозиция, и