Четвъртък, 13 Авг 2020
    
Бургас

Турция ще дири с Интерпол граничарите ни за смъртта на бракониер

  10.07.2020 11:35  
Турция ще дири с Интерпол граничарите ни за смъртта на бракониер

Георги РУСИНОВ

 

Турция ще издирва подсъдимите за смъртта на турски рибар-бракониер български граничари с червена бюлетина на Интерпол, научи „Черноморски фар“. Новината потвърди пред наш репортер и адвокатът на Николай Костов, Живко Петков, Михаил Цонков и Николай Петков – Росен Кожухаров.

„Вчера е било проведено заседание в Тежкия наказателен съд в Кърклареле, Турция. Защитата е поискала прекратяване на производството, но съдът е отказал. Делото, до колкото имам информация, е отложено за 2 февруари 2021. Действително, по информация на колегата в Турция, съдът е постановил да се извърши издирване на четиримата по линия на Интерпол с издаване на така наречената червена бюлетина“, коментира Кожухаров.

Случаят е от 2008-а. Цонков и останалите неведнъж изказаха надеждата си делото да бъде прекратено и сагата наистина да приключи. Разследване на военна прокуратура у нас установи, че няма извършено престъпление, становището им бе потвърдено през 2014 г. и от съда в Страсбург. Роднини на загиналия рибар Ялчин Ерджан обаче заведоха дело срещу четиримата ни граничари в Тежкия наказателен съд в Кърклареле.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к