Четвъртък, 04 Фев 2021
    
Бургас

Пускат PCR-тест и на бездомници

  04.11.2020 14:21  
 Пускат PCR-тест и на бездомници

Дона МИТЕВА

Центърът за временно настаняване на бездомни в Бургас ще работи в пълния си капацитет през студените месеци, увери неговият управител  Илиян Павлов. Новото условие обаче е, че се приемат нови домуващи само след направен PCR-тест, който е отрицателен. Средствата за теста се осигуряват от Социални дейности към Община – Бургас, защото за никого не е тайна, че бездомниците не разполагат с пари.

В момента там вече има седем души, които са потърсили топло легло и храна. На тях и на целия персонал преди броени дни също са направени PCR-тестове, които за радост на всички са отрицателни.

По думите на Илиян Павлов всички необходими мерки в дома, чийто капацитет е тридесет души, се спазват откъм персонала, но що се отнася до домуващите, всичко е много относително. „Това са  хора със слаба имунна система, недохранени, в същото време нямат здравна култура, не спазват добра лична хигиена, а са на свободен режим. Ние сме наясно, че като излязат от дома не слагат маски, че са постоянно на контейнерите за боклук. Затова и вътре в дома се опитваме да налагаме строги правила, за да не се допусне заразяване, да не се допусне болен с COVID-19, който да зарази и останалите“, коментира управителят на Центъра за временно настаняване.

По негови думи, въпреки че голяма част от хората, които живеят на улицата, вече са си изразходили полагащите им се месеци да бъдат прибрани в Центъра при лоши метеорологични условия, ще се търсят варианти те да бъдат подслонени, като разбира се, наред с останалите необходими изследвания, се показва и отрицателния PCR-тест. Само с това няма да се правят никакви компромиси.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син