Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас

Бургаски адвокати недоволстват от съдебната ваканция

  04.11.2020 12:47  
Бургаски адвокати недоволстват от съдебната ваканция

Георги РУСИНОВ

 

Бургаски адвокати излязоха на символичен протест срещу съдебната ваканция. Вчера ВСС прие въвеждането й от 15 ноември до 31 декември тази година. Дeлaтa, c изĸлючeниe нa тeзи пo чл. 329 ЗCB,  ce oтcтpoчвaт зa нoвa дaтa нe пo-ĸъcнo oт 15 юли 2021-а.

Адвокат Калоян Кръстевич коментира пред репортер на "Черноморски фар", че решението на колегите му е било по-скоро спонтанно, но са готови и на масови протести, ако действително съдебна ваканция бъде въведена. Това ще реши пленумът на ВСС.

„По този начин гражданите се лишават от правото на реален достъп до правосъдие. Адвокатите са лишени от възможността им за препитаване от работата си. Докато трае такава съдебна ваканция, възможностите ни да работим са силно ограничени. Същевременно магистратите и съдебните служители получават възнаграждения и по време на съдебната ваканция, но за адвокатите дори не се коментират компенсационни механизми за това, че нямат възможност да работят при такова въведено ограничение. Разходвани са милиони за електронно правосъдие, но нямаме възможност за онлайн достъп до делата на съда“, заяви той.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов