Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Туристи търсят уединението на остров Света Анастасия през ноември

  04.11.2020 09:49  
Туристи търсят уединението на остров Света Анастасия през ноември

Дона МИТЕВА

 

За Деня на народните будители остров Света Анастасия реализира последната си нощувка… засега. Майка и дъщеря, които са били през лятото на концерт на острова, решават да си подарят незабравимото преживяване и късната есен да преспят там. „Обадиха ни се предварително, уточнихме се. Времето и морето бяха благоприятни. Изчакахме ги да пристигнат и ги закарахме на острова, заедно с нашия готвач“, разказа Павлин Димитров, получил известност като Губернатора на острова.

По негови думи меката есен предполага още да не се зазимява острова и затова са готови да откликнат на всеки желаещ да се изолира за ден-два на прекрасното място.

„Въпреки COVID-а имаме запитвания отсега и за Коледа, и за Нова година. Не можем да дадем на  този етап категоричен отговор какво и как ще се случва, затова отговаряме на компаниите, че ще можем да дадем по-точен отговор около празника на Бургас – Никулден, когато се надявам самите ние да знаем как да реагираме“, допълва управителят на Света Анастасия.

Той е категоричен, че тази година предварителните запитвания за празнуване на Коледа и Нова година даже са повече от предходните години. А неговото обяснение е, че все пак островът, освен че е голяма атракция е и сигурно място, защото може да поеме само определен брой хора, които да се настанят с нощувка.

Откакто остров Света Анастасия е открит като атракция за посещения, винаги има сериозен интерес за празнуване на зимните празници на него, но досега няма осъществен такъв празник. Миналата година големите вълни отказаха компанията, която до последно се надяваше да отброи последните секунди на старата и да гръмне шампанското за Новата година на малкото късче земя, заобиколено от вода.

Старите рибари обаче са категорични, че помнят години, преди отварянето на острова за посетители, когато от Ченгене скеле са се товарили на лодки и са отивали при фаропазача да посрещнат заедно Нова година.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син