Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Тема в развитие: Увеличават паркоместата във Възраждане, запазват градинка

  03.07.2020 15:44  
Тема в развитие: Увеличават паркоместата във Възраждане, запазват градинка

Георги РУСИНОВ

 

Добра новина за жителите на квартал „Възраждане“. Община Бургас ще осигури допълнителни паркоместа по улица „Свети Климент Охридски“. Това става ясно от отговор на администрацията до общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Двамата повдигнаха въпрос дали на мястото на градинка ще се появи паркинг. Мястото е между блок 24 на улица „Цар Калоян“ и блок 11 на улица „Дебелт“.

Разтревожени граждани, живеещи по улиците „Цар Калоян“, „Св. Климент Охридски“, „Дебелт“ и „Цариградска“, са се обърнали към тях. Информация получили от общински служител. Той им заявил, че на въпросната зелена площ ще се появи паркинг, който ще бъде включен в обхвата на платената „синя зона“.

От отговора на Общината обаче става ясно, че не само че няма да се строи паркинг, но и градинката ще бъде запазена и предоставена на етажната собственост на двата блока.

„Между блок 24 на „Калоян“ и блок 11 на „Дебел“ по плана за улична регулация се намира улица с осови точки 464 при „Климент Охридски“ и 470 при „Цариградска“ с крайулични места за паркиране. Същата не е изградена към настоящия момент. Община Бургас има инвестиционни намерения за ремонтни дейности на „Климент Охридски“ след приключване на тръбната мрежа от ВиК-Бургас. Преди започване на дейностите от наша страна ще бъде предложено решение за изграждането на улицата с крайуличното паркиране без премахване на едроразмерната растителност, което ще бъде предоставено на етажната собственост на двата прилежащи блока“, се казва в отговора на администрацията до общинските съветници.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син