Събота, 16 Яну 2021
    
Бургас

Общински съветници питат: Ще се строи ли паркинг на мястото на градинка във Възраждане

  01.07.2020 16:36  
Общински съветници питат: Ще се строи ли паркинг на мястото на градинка във Възраждане

Георги РУСИНОВ

 

Общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов питат в писмо Община Бургас и кметът Димитър Николов дали на мястото на градинка ще се появи паркинг. Мястото е в квартал „Възраждане“ между блок 24 на улица „Цар Калоян“ и блок 11 на улица „Дебелт“.

Разтревожени граждани, живеещи по улиците „Цар Калоян“, „Св. Климент Охридски“, „Дебелт“ и „Цариградска“, са се обърнали към тях. Информация били получили от общински служител. Той им заявил, че на въпросната зелена площ ще се появи паркинг, който ще бъде включен в обхвата на платената „синя зона“.

„Хората също така негодуват и защото в споменатата зелена площ има около 30 броя едроразмерна растителност, която ще бъде унищожена при едно такова строителство. За да не се нагнетява социално напрежение, както и на основание чл.73 от Правилника за дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с администрацията на Община Бургас, бихме искали да получим писмен отговор“, пишат съветниците.

Те искат да знаят дали се предвижда в действителност такова строителство.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общински съвет – Бургас и областен координатор за учене през целия живот за област Бургас:Нека всички заедно бъдем посланици на знанието
  16.10.2020 11:50      

Тя стана носител на Годишна награда “Златен ключ" за съществен принос към изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни