Събота, 13 Апр 2024
    
Бургас

Младежи събраха 800 лева за приюта за кучета от благотворителна киновечер

  13.01.2024 10:20  
Младежи събраха 800 лева за приюта за кучета от благотворителна киновечер

Георги РУСИНОВ

 

Младежите от Интеракт клуб Бургас за поредна година проведоха благотворителна киновечер, средствата от която ще отидат за приюта за безстопанствени кучета на Община Бургас. Ивелина Николова, президент на Интеракт клуб обясни, че това събитие го организират за трета поредна година, като още в началото са решили да помагат на бездомни животни.

„Това си стана традиция – парите, които събираме от коледното кино да ги даряваме за различните видове животинки – дали ще са бездомни, или в приют. Тази година решихме да е за общинския приют на „Пода“, който е доста занемарен и има нужда от помощ. Свързахме се с тях и събраните пари ще ги използваме за закупуване на къщички или храна“, обясни тя.

Младежите са събрали около 800 лева, като Николова добави, че има такива, които са изявили желание да дарят допълнително.

„Винаги гледаме някакви коледни филми. Тази година изборът ни беше „Тайните служби на Дядо Коледа“ – анимационен, но смея да твърдя, че беше доста интересен. Стремим се винаги филмите да са хем интересни, хем да не е „Сам вкъщи“, който се дава по всяка една телевизия по време на коледните празници. Проведохме и една томбола, от която имаше и двама печеливши. Много хубаво се получи“, сподели младата дама.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Кметът на Бургас: Не съм изненадан, че областният управител спря решението за увеличение на таксата за синя зона
  12.01.2024 16:36      

Воъбще не съм изненадан от решението на областния управител на Бургас да спре гласуваното от