Петък, 12 Апр 2024
    
Любопитно

Какво ще бъде времето през уикенда

  12.01.2024 13:58  
Какво ще бъде времето през уикенда

Облачността ще се увеличи в началото на новата седмица

 

Времето през уикенда ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се понижава.

През нощта ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа умерен северозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса. В събота ще духа умерен, в Дунавската равнина временно до силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София – около 0. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 4, на 2000 m – около минус 9.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд на места ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 2-3 градуса. Т

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Ще се затопля и максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в отделни райони и по-високи, минималните ще остават сравнително ниски - между минус 7 и минус 2. 

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони над 900-1000 m и от сняг. Вятърът ще се обърне от югозапад и в източните райони временно ще се усили. Температурите още малко ще се повишат. 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Кметът на Бургас: Не съм изненадан, че областният управител спря решението за увеличение на таксата за синя зона
  12.01.2024 16:36      

Воъбще не съм изненадан от решението на областния управител на Бургас да спре гласуваното от