Четвъртък, 11 Яну 2024
    
Бургас

Синдикалисти от Бургас подкрепиха протестиращите миньори и енергетици

  12.10.2023 19:09  
Синдикалисти от Бургас подкрепиха протестиращите миньори и енергетици

Дона МИТЕВА

КТ „Подкрепа” Бургас се включи в националните протести в подкрепа на исканията на енергетиците и миньорите от „Мини Марица Изток”. Протестът в морския град се състоя пред сградата на Община Бургас. В него се включиха представители на различни сектори сред които здравеопазване, служители на НОИ, на Статистиката, които изразиха своята подкрепа към сектора, който отдавна е закрит в Бургаско.

Лидерът на КТ „Подкрепа” – Бургас Иван Костадинов коментира, че миньорите, които са останали в региона или са много възрастни вече или отдавна са забравили, че са били част от тази професия.

Антония Тодорова - Регионален секретар на СРС "Подкрепа" коментира: „ Включваме се в протестите защото комплекс Мини Марица изток са енергийното сърце на България.  Ако това сърце спре да бие, означава, че цялата държава остава без енергетика. От друга страна солидарни сме с нашите колеги миньори и енергетици, които вече две седмици стоят по улиците и се опитват да защитя всички нас като граждани и потребители на енергия, защото ако излезем на свободния пазар това означава, че трябва да плащаме ел.енергия наравно с  всички европейски държави, а нашите заплати не са равни на европейските. И третото нещо, което е не по-малко значимо – ако се затворят тези централи, стотици хора ще останат без работа и цели региони ще се обезлюдят.”


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Румен Радев: Авторитетът на университета днес е плод на десетилетия работа на поколенията преподаватели, отдадени на науката
  10.10.2023 11:52      

В присъствието на представителите на Академичното ръководство на висшето училище, преподаватели,