Сряда, 10 Яну 2024
    
Спорт

Вторият отбор на „Черноморец“ разби варненския „Черно море-Тича“

  11.10.2023 16:14  
Вторият отбор на „Черноморец“ разби варненския „Черно море-Тича“

Баскетболистите от „Черноморец“ - „Black sharks“ буквално схрускаха варненския си съперник „Черно море – Тича“ в среща, която се проведе в неделя в залата на Икономическия университет в морската столица. Мачът, който бе и официална първа среща на бургаските таланти, заприлича на истинско шоу от НБА. След напрегната игра, в която нашите дадоха всичко от себе си, той приключи с резултат 92:81 точки.

Най-резултатни на терена бяха Стоян Милчев, който вкара 33 точки, и Ростислав Алексов с 24 точки. Алексов е известен в баскетболните среди с атрактивните си забивки. Той накара публиката да се изправи няколко пъти на крака, демонстрирайки и фамозни чадъри. Десет точки за бургаския отбор добави и другият ни топ играч Димитър Найденов.

Момчетата от „Черноморец“ имат подкрепата на Община Бургас и Димитър Николов по пътя на своето развитие.

„Отборът на „Черноморец“ - „Black sharks“ събира легендите и най-добрите имена от баскетболистите на бургаските школи, главно от клубовете „Черноморец“ и „Делфин“. В него участват състезатели, родени от 1980 до 2008 година. Открояват се имената на Стоян Петков, Константин Коев, Ростислав Алексов, Димитър Найденов, Ростислав Тончев, Стоян Милчев. Целта му е да развива младите таланти и да създава кадри за БК „Черноморец“, който участва в националната баскетболна лига“, каза старши треньорът на отбора Юлиян Радионов.

„Черноморец“ - „Black sharks“, който е сформиран в началото на октомври, участва в Българска баскетболна лига и тази година ще има официални мачове, на които се очаква от трибуните за него да викат известни имена от бургаския елит.

Феновете на спорта и баскетбола в Бургас ще могат да се наслаждават на два мъжки баскетболни състава - отбора на Васил Евтимов, който е с големи амбиции в НБЛ, и този на Юлиян Радионов, който ще се състезава в ББЛ.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Румен Радев: Авторитетът на университета днес е плод на десетилетия работа на поколенията преподаватели, отдадени на науката
  10.10.2023 11:52      

В присъствието на представителите на Академичното ръководство на висшето училище, преподаватели,