Сряда, 10 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023

Николай Димитров от Приселци: Отделят се средства за финансиране на дейността на пенсионерския клуб

  11.10.2023 16:48  
Николай Димитров от Приселци: Отделят се средства за  финансиране на дейността на пенсионерския клуб

Николай Димитров проведе предизборна среща с  жителите на село Приселци, на която бяха дискутирани   въпроси, касаещи живота на малката местна общност. Тема на разговор беше състоянието  и поддръжката на общинската  междуселищна и вътреселищна пътна  инфраструктура и на общинския сграден фонд.

Срещата започна с отчет на изминалия мандат 2019-2023.  „Развитието на населените места и проектите, които реализираме са част от стратегия   за бъдещето на община Несебър. В момента, по поръчка на общината, се извършва геодезическо заснемане на трасето от отклонението за Приселци, с начална точка пътя Обзор – Попович, до разклона за Дюлинския проход. Целта е да се проучат възможностите за разширяване на съществуващия общински път. Очакваме специалистите да  направят анализ и  при положително становище ще възложим проектиране и ще стартираме дейности по  поетапна реконструкция на пътя.   За осигуряване на по-голяма безопасност Община Несебър предприе  действия по попълване с  инертни материали на банкета на участък от пътя Обзор – Попович.“ -  каза Николай Димитров.

Той разяснени  новите проекти, които общината ще развива в областта на социалните услуги и здравеопазването. „Плановете за разкриване на Дневен център за хора с увреждания е нов – сега започваме на да работим по него. Нуждата от подобна институция бе определена след анализ на потребностите от социални услуги в община Несебър, проведен на областно ниво. Общината се включва   в проект за изработване на Областна здравна карта, указваща нуждата на населението от болнично и извънболнично  здравно обслужване в рамките на областта. Нашите аргументирани предложенията са за  увеличаване на екипите на спешна помощ за община Несебър и увеличаване на броя на направленията за медицински специалисти." – каза г-н Димитров и допълни „Общината отделя средства за  финансиране на дейността на пенсионерския клуб, който е  център на социалния   живот в общността. Освен това всеки пенсионер или човек с увреждане може да ползва услугите на Звеното  Домашен социален патронаж и ежедневно да получава прясно приготвена храна. Тази дейност е частично финансирана от общинския бюджет и е изражение на политиката за грижа към възрастните ни съграждани.

 Сред подобренията, които общината наскоро извърши в Приселци, е поставянето на ограничителен парапет около кметството и църквата. Предстои ремонт на тротоари . Ремонтните  дейности по пътната инфраструктура са регулярни и обхващат всички селища. Планира се  подмяна на осветлението с енергоспестяващо във всички населени места на Община Несебър.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Румен Радев: Авторитетът на университета днес е плод на десетилетия работа на поколенията преподаватели, отдадени на науката
  10.10.2023 11:52      

В присъствието на представителите на Академичното ръководство на висшето училище, преподаватели,