Сряда, 08 Nov 2023
    
Айтос

Изграждат автоматична напоителна система и в парк „Славеева река“ в Айтос

  09.08.2023 11:22  
Изграждат автоматична напоителна система и в парк „Славеева река“ в Айтос

Тези дни айтозлии се питат с каква цел се разкопават голямата поляна пред лятната сцена в парк „Славеева река“ и зелените площи около централната алея. Кметът Васил Едрев коментира за местните медии, че от края на м. юли е започнало монтирането на автоматична напоителна система по метод, който да оптимизира процеса на напояването и да пести вода.

Поливането с маркучи и капковото напояване остава в историята. Новата напоителна система се инсталира под земята и остава невидима за окото. След като монтажът бъде завършен, ще можем да виждаме само изскачащите разпръсквачи на вода, научи още НП.

Напояването става по точен график и с прецизирана продължителност. Системата е на сто процента автоматизирана, свързана е с програматор с предварително зададени програми. Предпазена е и от повреди, следствие от замръзване – това става чрез автоматично източване на водата от подземните тръби, когато системата се извади от употреба.

„Това е най-подходящият и съвременен начин за поливане на тревни площи, който вече функционира на зеления терен на градския стадион „Крум Делчев“, с финансиране по друг проект на Община Айтос“, каза още за общинското издание кметът.


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Какви проблеми изникват с промените за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани шофьори?
  08.08.2023 16:26      

Георги РУСИНОВ   От днес в сила влязоха промени в Наказателния кодекс, които