Вторник, 07 Nov 2023
    
Бургас

От Европейския потребителски център разясняват правата на гражданите в Бургас

  08.08.2023 12:10  
От Европейския потребителски център разясняват правата на гражданите в Бургас

Дона МИТЕВА

Европейски потребителски център (ЕПЦ) България за осма година провежда своето лятно турне със спирка в Бургас.

В разгара на сезона на пътешествията, екипът представя  информация за това какви са правата на потребителите при пътуване и почивка в ЕС. И от Европейски потребителски център могат да помогнат при възникнал проблем.

В Бургас сме разпознаваеми. Целта на поредната ни кампания е да привлечем вниманието на хората към проблемите, с които могат  да се сблъскат по време на пътуване в чужбина или пък при пазаруване от други държави.

Най-много си  остават жалбите и оплакванията,  по които работим в ЕПЦ България, свързани с въздушния превоз.  Те са около една трета от всички сигнали. От началото на 2023 г. ,спрямо  първите 7 месеца 2019 г., те са се увеличили почти двойно. Това има и своето обяснение с факта, че все повече хора летят, искат да пътуват, а и имаше около 2 години, когато се пътуваше много по-малко и сега искаме да си наваксаме пропуснатото“, коментира Соня Спасова,  директор на Европейския потребителски център.

Експерти на центъра  днес дават съвети и напътствия на гражданите, а при необходимост и приемат оплаквания в близост до Казиното, а утре ще бъдат на Летище - Бургас.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Мариана Праматарова: Насилени жени има от целия социален спектър
  05.08.2023 13:27      

Мариана Праматарова е адвокат и доктор по културно-историческо наследство. Автор е на