Вторник, 07 Nov 2023
    
Любопитно

ЕГАСИ ФЕСТА събира екслузивно най-великите хип-хоп и рап изпълнители за всички времена

  08.08.2023 15:05  
ЕГАСИ ФЕСТА събира екслузивно най-великите хип-хоп и рап изпълнители за всички времена

Най-обичаните и популярни макси сингли от българската рап музика ще звучат в Бургас на 25 и 26 август. Някои от изпълнителите за първи път ще се качат на една сцена, загърбвайки стари конфликти, а други пристигат в морския град от чужбина, където живеят, за да са част от най-голямото хип-хоп събитие на 2023 година.

Невиждан досега двудневен хип-хоп фестивал събира край морето в Бургас най-известните рап изпълнители от края на 90-те години до наши дни. Преди две десетилетия Михаил Михайлов, известен с прякора Мишо Шамара, е обявен за най-продаваният БГ артист след като песента му „Фенки, фенки” става четворно платинена. На фестивала в Бургас той ще излезе с емблемите Вальо Кита и DJ Dido от „Гумени Глави” за ексклузивен концерт още в първия ден, 25 август /петък/.

Спенс, Румънеца и Енчев, „Рап нация“, Goodslav, Ndoe, „Лошите“, Бенджамини, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED, Лора Караджова и Силвия от Антибиотика, които също нямат нужда от представяне ще излязат на сцената. Това не само е първото общо участие на изпълнители от SNIPER Records и R&B Records на една сцена, но това са изпълнителите само за първия ден на „ЕГАСИ ФЕСТА”.

На следващия ден, 26 август, публиката ще запали младото поколение в хип-хопа – Dim4ou, Qvkata DLG, Secta, DJANNY, PG & Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA, FYRE, Mom4eto. Макар отскоро на сцена, повечето от тях се конкурират по талант с легендите в рапа.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Адвокат Мариана Праматарова: Насилени жени има от целия социален спектър
  05.08.2023 13:27      

Мариана Праматарова е адвокат и доктор по културно-историческо наследство. Автор е на