Вторник, 07 Nov 2023
    
Поморие

С деца на музей - едно вълнуващо пътешествие в миналото, организирано от ИМ – Поморие

  06.08.2023 13:50  
С деца на музей - едно вълнуващо пътешествие в миналото, организирано от ИМ – Поморие

В Исторически музей – Поморие тази година стартира инициативата “С деца на музей”, реализирана съвместно с педагога Марияна Кабадаиева. Целта на инициативата е да се създаде среда и да се организират събития, които да са подходящи за деца и да спомогнат за живата историческа памет на Поморие.

Монтесори педагогът Марияна Кабадаиева работи с малки групи от деца, използвайки иновативни образователни методи. Подхожда индивидуално, защото вярва, че всяко дете има уникална комбинация от качества и задачата на възрастния е да ги открие и подкрепя. Използва арттерапия и психологически подходи в работата си с децата. За десетгодишната си практика преминава множество обучения за съвременни педагогически методи. Автор е на лекция и наръчник за родители.

Първото събитие от проекта ще се състои на 12.08.2023 г. /събота/ от 15.30 до 17.00 ч. На незабравими „Приключения в музея” са поканени деца на възраст от 6 до 12 години, които желаят да бъдат част от едно вълнуващо пътешествие в миналото. Темата ще бъде “Детективи в музея”, като малчуганите ще откриват артефакти , ще бъдат археолози и ще търсят скрити съкровища в археологическите пясъчници на музея.

Поради ограничения брой места участието в събитието е с предварително записване в музея на телефон: 0596/ 2 20 08.

Цената на детския билет е 6 лв
Продължителност: 90 минути


Анкета

Мнения

Крими Мнения
Какви проблеми изникват с промените за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани шофьори?
  08.08.2023 16:26      

Георги РУСИНОВ   От днес в сила влязоха промени в Наказателния кодекс, които