Петък, 16 Сеп 2022
    
Бургас Спорт

Амбициозен треньорски щаб повежда „Нефтохимик 2010“ през новия сезон

  17.06.2022 16:11  
Амбициозен треньорски щаб повежда „Нефтохимик 2010“ през новия сезон

От юноша до селекционер: Иван Станев се завръща в родния Бургас

 

Георги РУСИНОВ

 

Амбициозен треньорски щаб ще води волейболния „Нефтохимик 2010“ през новия сезон. От клуба разпространиха информация за новите лица, от които ще зависят тактиката, кондицията и успехите на волейболистите. През изминалия сезон клубът завърши втори, губейки отново от основния си претендент за титлата – „Хебър“ (Пазарджик) на финал в първенството. Отборът бе воден от Николай Желязков, който след края на сезона пое към „Левски“ (София).

Така доскоро имаше неяснота кой ще поеме старши-треньорското място, но вече и това е ясно. В клуба се завръща Иван Станев. През миналия сезон той бе капитан на „Хебър“ (Пазарджик), с който записа требъл – Купата, Суперкупата и титлата на България. Станев е юноша на „Нефтохимик 2010“. През новия сезон бившият национал ще е играещ старши треньор на „зелените“.

Помощник ще му е Лазар Лазаров. През годините той е бил треньор в „Сайпа“ (Иран), „Марица“ (Пловдив), „Левски“ (София) и „Добруджа 07“ (Добрич).

Кондиционен треньор на отбора за сезон 2022/2023 ще е Мартин Павлов. Той пристига в Бургас от волейболния „Марица“ (Пловдив), където е изпълнявал работа на същата позиция.

Статистик на „Нефтохимик 2010“ за настоящия сезон ще бъде Милен Богданов. На същата позиция е преминал през всички юношески национални формации на националния отбор. През 2021-ва стана вицешампион от световното първенство в Иран за до 19-годишни. През последния сезон Богданов бе част от волейболния „Левски“ (София).

Ръководството на „Нефтохимик 2010“ пожелава успех на всички нови попълнения в треньорския щаб с пожелание за трофеи през новия сезон.

Феновете реагираха положително на новодошлите, но признаха, че нямат търпение да научат с какъв състав ще гони любимият им отбор успехи.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви