Петък, 16 Сеп 2022
    
Мнения

Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков

  17.06.2022 10:28  
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Тактическият интерес на ГЕРБ беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. „Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни”, запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една „невъзможна коалиция. „ Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството”, коментира Радомир Чолаков.

„Това, че ГЕРБ е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБ. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата”, посочи още той.

„Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства”, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: „В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно”.

„Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха”, отбеляза Чолаков.

Относно това кого биха подкрепили за председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев, той посочи: „В момента НС трябва формално да излъчи председател, за да има парламентът такъв, но този председател няма да има работа за повече от 2-3 седмици. Моята политическа логика е, че ако ИТН издигнат кандидат за председател на НС, аз лично, бих го подкрепил. Какво ще реши ПГ е друг въпрос, споделям личното си мнение”.

На въпрос защо от партията бързат с вота на недоверие, той отговори: „Защото ПП пазаруват в момента народни представители. Това е нечувана политическа корупция. Такова нещо не се е случвало. Те го казаха. Един млад колега в Сара Загора каза „да, ние ще пазаруваме депутати”.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви