Петък, 16 Сеп 2022
    
Несебър

Обзор празнува на Еньовден

  17.06.2022 13:08  
Обзор празнува на Еньовден

На 24 юни Обзор празнува. Всяка година на изпълнения с мистика и легенди Еньовден жителите на града  тържествено отбелязват началото на лятото. 

Градът на слънцето по традиция ще отбележи празника си с пищни тържества, в които  малки и големи ще намерят своите събития и вълнуващи преживявания.

Тържествената програма ще започне още на 22 юни с концерт на Петя Панева – финалист в „Гласът на България" за 2021г., който ще се състои на площад „Свобода". Събитието е с начален час 20:00

На 23 юни предпразничните емоции ще бъдат посветени на най-малките. Специално за тях на  площад „Свобода" от 17:00 часа е организирана шоу – клоунада.

Най-радостната за града дата - 24 юни, е белязана с букет от музикални   събития и зрелищен пиро спектакъл.

Всички прояви в този ден ще са съсредоточени на амфитеатъра в Обзор,  Програмата ще стартира 20:30 часа с концерт на бургаската група „FOUR”, която ще подгрее публиката с изпълнения на златни хитове от световната музикална рок класика.

Гвоздея на вечерта ще постави концерт на група „Тангра“, чиито златни хитове вълнуват българската публика  повече от четири десетилетия.

Няколко поколения меломани са израснали с незабравимите и неувяхващи парчета на групата, която се е   наложила като една от водещите в страната. С името "Тангра" се свързват много песни от българското музикално наследство.  Концертът е с начало в  21:30 часа.

Финал на празничния ден ще постави впечатляващ пиро-музикален спектакъл.

На 25 юни  част от тържествата  ще стане и Юбилейно XXV издание на ретро-рали „Нептун" .  В 13:00 часа ретро возилата ще могат да бъдат видени на  централния  площад „Свобода". От 18:00ч. отново  на площада ще бъде организирана "Еньовденска трапеза“    със специалното участие на „Юнашки тиган" – най-големия тиган в България. Ще се проведе  кулинарна и билкова изложба, а  събитието ще бъде придружено от богата фолклорна програма с участие на местни групи и състави.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви