Петък, 16 Сеп 2022
    
Бургас Спорт

Георги Чиликов с амбиции да вкара „Черноморец“ във Втора лига

  17.06.2022 11:55  
Георги Чиликов с амбиции да вкара „Черноморец“ във Втора лига

„Акулите“ са с ново ръководство и спонсори

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургаската легенда Георги Чиликов заяви сериозни амбиции като нов старши-треньор на футболния „Черноморец“. Юношата на клуба, който премина и през отборите на „Нефтохимик“, „Левски“, ЦСКА, „Насионал“, „Далиен“, „Тобол“ и „Локомотив“ (Пловдив) бе представен официално пред медиите като човекът, който ще води „акулите“ през новия сезон от спортно-техническия директор Слави Костенски.

Чиликов уточни, че известно време са се водили разговорите между него и клуба, но в крайна сметка е решил, че трябва да помогне на родния си клуб.

„Запознах се със състоянието на клуба, доколкото мога. Искам да възобновим интереса към футбола. За съжаление всеки път, когато през последните години се прибирам в Бургас виждам, че нещата стават по-зле“, заяви той.

Категорично целта пред него, ръководството и играчите е влизане във Втора лига, а в бъдеще дори и в Първа.

„Стабилизирането на школата също е много важно и аз се ангажирам да помагам и там. В последните години сме се превърнали в сиропиталище за няколко човека и това трябва да престане“, посочи още новият мениджър на „Черноморец“.

Чиликов е убеден, че има какво да покаже като треньор и наученото през последните 10 години, сред които и работа с най-добрия, по негови думи, треньор, а именно Димитър Димитров – Херо.

Като трансферни цели на първо време новият треньор е набелязал бургазлии, които играят в други отбори. До момента двама са приели.

„От футболистите, които ще останат в отбора и с новите попълнения се надявам да направим един доминиращ отбор. Всеки мач ще се играе за победа, независимо дали сме у дома, или навън. Ако някои не играе така, ще седи до мен на пейката“, закани се новият треньор.

Георги Чиликов изрази и огромното си съжаление спрямо амбициите на младите футболисти изобщо в България.

„Преди като чуеха Бургас и пеша тръгваха, а сега от 20 разговора, в 18 са ми отказали и категорично не става въпрос за пари. Амбицията им е малка. Трудно се прави селекция така“, обясни треньорът.

Той апелира за тотално обединение футболната общност и заяви, че е крайно време Бургас да има отбор в професионалния футбол. Иначе било срамно.

„В Бургас професори много, но един билет не са си купили през последните 10 години. Акъл не искам да ми дават“, посочи Чиликов.

От новия сезон клубът е с ново ръководство. Слави Костенски обясни, че всички от Управителният съвет, който досега управлява клуба са подали оставки. За домакинските мачове на „акулите“ ще има билети на минимални цени.

Спортно-техническият директор уточни, че подготовката на клуба започва на 26 юни, на стадион „Черноморец“ и вече има уговорени контролни срещи.

„Кандидатстваме за концесия на стадиона в квартал „Долно Езерово“. Планираме изграждане на изкуствен терен, за да може да се играе при добри условия през зимата. Искаме да започнем да изграждаме собствена база малко по малко“, каза още той и добави, че на първо време и по 1000-2000 души да идват на мачовете ще е добре.

Главен спонсор на „Черноморец“ е бизнесменът Васил Данев, разкриха Чиликов и Костенски. Именно негова ще е последната дума за всички важни решения. Добромира Стоилова ще се занимава с финансово-счетоводната част, а Чиликов и Костенски – спортно-техническата. Община Бургас и „Уинбет“ също ще помагат финансово на клуба.

Новият старши-треньор изрази благодарност за досегашната работа на УС и посочи, че е получил уверение от някои от бившите членове, ще продължат да помагат за каузата „Черноморец“.

Засега сигурен помощник на Чиликов ще е Владо Вълчев.

Подготовката ще стартира на 26 юни, на стадион „Черноморец“. Известно време клубът ще играе там, докато изчака решение за концесията в Долно Езерово.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви