Петък, 16 Сеп 2022
    
Култура

Филиалът на НХА изпраща първия си випуск

  13.06.2022 10:27  
Филиалът на НХА изпраща първия си випуск

В юбилейната 125-а годишнина на Националната художествена академия ще завърши първият випуск студенти от ОКС „Бакалавър“ на Филиал Бургас. Своите дипломни защити ще проведат 16 студенти от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“ и „Плакат и визуално комуникация“.

На 13 юни 2022 г. (понеделник) от 17:00 часа в Магазия 1, Пристанищен комплекс Бургас ще се проведе церемония по дипломирането на бакалаврите. Те ще получат от ректора на Академията удостоверения за завършен курс на обучение. В същия ден в галерия „Ателие“ на Филиала ще бъде подредена изложбата на дипломантите, която представя живописни и графични творби, илюстрации, авторски издания и плакати. Изложбата ще се открие под звуците на талантливите ученици от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас.

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас е първата изнесена самостоятелна структура на Академията в нейната история. Той е факт по силата на Постановление № 16 от 5 февруари 2018 г. на Министерския съвет. В него се обучават студенти по специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Мода“ и магистърските програми „Арттерапия“ и „Културно наследство на Българското Черноморие“. Филиалът на НХА се помещава на втория етаж в модерната и нова сграда на Магазия 1 в зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас и в Конгресния център на пристанището, където са изградени ателиета и лекционни зали за студентите, както и административни помещения. 

 

За създаването на Филиал Бургас НХА получи съдействие и цялостна подкрепа от Община Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви