Петък, 16 Сеп 2022
    
Айтос Спорт

Нов талант изгрява в спортната акробатика- Вилиана тръгна по пътя на сестра си - Мариела Костадинова

  12.06.2022 15:05  
Нов талант изгрява в спортната акробатика- Вилиана тръгна по пътя на сестра си - Мариела Костадинова
Вилиана Костадинова и Кристиян Манолов на върха в Полша

Мариела Костадинова - най-добрата състезателка по спортна акробатика от Айтос и единствената в този спорт, заслужила званието Почетен гражданин на Айтос, вече е студентка в Националната спортна академия, научи НП. Ще припомним, че в смесена двойка Мариела и нейният партньор Панайот Димитров стигнаха до изключителни върхове - станаха първите млади български олимпийци в спортната акробатика и носители на титлата "Най-добър млад спортист на България 2018".

Сега златната смесена двойка не се състезава. Приоритет за Мариела са изпитите в Академията, но пък има достоен заместник на националния и на международния квадрат. Оказва се, че по-малката сестра на Мариела - Вилиана Костадинова, върви уверено по нейните стъпки. Малкото момиченце е вече пораснало и с много талант брани спортната чест на България. Със същия хъс и енергия, както го правеше Мариела.

Тези дни грациозната Вили, която наесен ще е в пети клас, постигна първата си голяма международна победа в Полша. При силна конкуренция Вилиана и нейният партньор Кристиян Манолов успяха да впечатлят и съдиите, и публиката. Изявата в Полша изкачи младата двойка на най-високото стъпало на почетната стълбичка - заслужено първо място, с което и Бургас, и Айтос се гордеят.

Вилиана е състезава за ,,Нефтохимик 2011“ - Бургас, в смесена двойка като сестра си, при това, при същия треньор - Гергана Белчева Денева. А безспорно, за страстта на двете красиви девойки към спортната акробатика, заслугата е на майка им Лидия, Костадинова - бивш състезател и треньор по спортна акробатика, която ги води в залата, едва проходили.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви