Петък, 16 Сеп 2022
    
Царево

Рекорден улов на сафрид отчитат в Царево, 8-10 лева върви кило от рибата

  10.06.2022 17:49  
Рекорден улов на сафрид отчитат в Царево, 8-10 лева върви кило от рибата

Георги РУСИНОВ

 

За рекорден улов на сафрид съобщиха царевски рибари за „Черноморски фар“. Местните хора отчитат улови от по 200-300 килограма от далян. Някои достигали и до половин тон. Нощният улов също бил богат, заяви Георги Атанасов от Царево.

„И други години е имало толкова много сафрид. Не е за пръв път. И между другото изобщо не е дребен, защото гледам на места, че така казват. Напълно нормален си е. Има дори и едър. Дребният се движи най-накрая, още не е дошъл дотук“, добави мъжът.

Тези дни се коментира усилено, че популацията на делфините в родното Черноморие също е нараснала много. Някои отдават рекордните бройки морски бозайници на войната в Украйна. Военните действия в близост до морето и движението на кораби бъркало делфините. В Царево делфините също са много, отчете Георги, но според него причината е далеч по-проста.

„Заради многото сафрид, има и много делфини. Нормално е, следват пътя на рибата. Накъдето погледнеш – има, и то от всички видове – афала, обикновен и най-малките – муткур. Хващат се често в мрежите“, посочи рибарят.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви