Петък, 16 Сеп 2022
    
Спорт

Ивайло Крушарски: Очаквам истински футболен празник в Бургас

  07.06.2022 13:23  
Ивайло Крушарски: Очаквам истински футболен празник в Бургас


Бившият вратар Ивайло Крушарски, понастоящем футболен агент, сподели пред вестник "Черноморски фар" за проекта си "БГ Футболни проби".
Първите две издания на събитието преминаха при сериозен интерес, предстои трето - на 18 юни в нашия град Бургас на стадион "Лазур".

 

-   Здравей Иво, би ли се представил пред бургаските ни читатели?

-  Привет, казвам се Ивайло Крушарски родом от София, юноша на ЦСКА.  Преди няколко години изкарах пробен период в лондонския „Уест Хям" именно след участие в английския вариант на проекта за който ще си говорим. От няколко месеца съм организатор на събитието „БГ Футболни проби".

-Разкажи ни повече за това какво представлява „БГ Футболни проби".

- Това е един уникален по рода си проект за България, който дава възможност на всички млади таланти да покажат своите футболни качества. По този начин те могат да бъдат забелязани и харесани от представители на различни отбори и наши и чужди. Целта е да се даде път и възможност на деца и младежи, които са останали незабелязани от големите отбори или пък да им дадем шанс да се развият в чужбина. Възрастовата граница на включващите се в проекта е от 8 до 22-годишна възраст.

-  Как протича едно такова събитие?

- Събитието е в един ден, провежда се една тренировка. На нея присъстват скаути от доста отбори в България и няколко от чужбина. Те наблюдават изкъсо представянето на децата и ако се впечатлят от някой талантлив футболист биха могли да го запишат в техните академии. Тренировката за всяка възрастова група е три часа, като накрая се завършва с двустранна игра. Тренировката е по английски стереотип. Пренасяме я в България от нашия партньор в Англия. Аз лично участвах в оригиналния вариант на този проект във Великобритания. Бях скаутиран от него и ме взеха в дублиращия отбор на Уест Хям. 

-До момента сте организирали две такива събития, нали?

-Точно така. Първото беше на 3-ти март на базата на националния отбор в Бояна. Там бяха харесани и забелязани 16 футболиста, с които съответните клубове влязоха в контакт. Второто беше на 25-ти април в Стара Загора, като на него изпъкнаха 12 футболиста. Идеята ми е през два месеца да обикаляме по един областен град и да дадем равен шанс на всички занимаващи се с футбол деца в България.

- Следващото събитие ще бъде в Бургас на 18.06.2022г. Някои подробности около него да ни споделиш?

- За проявата в Бургас на 18 юни на стадион "Лазур" освен български скаути ще присъстват и такива на английските тимове Уотфорд, Уест Хям и Кристъл Палас. В момента един от тези отбори е подел инициатива да кани колкото се може повече футболисти на проби от тази част на Европа. Затова се надяваме да изкараме колкото се може повече деца в чужбина. Нека да разкрия, че един от треньорите в Бургас ще бъде легендата на българския футбол Георги Йорданов-Ламята. Предвид, че Бургас се слави като град изкарал доста класни играчи през годините съм убеден, че ще се получи истински футболен празник.

Как желаещите от Бургас и региона могат да се включат в проекта и какво е условието за записване?

-  Заплаща се такса за участие за самото събитие. Тя е по-скоро символична, не достига дори за покриването на разходите по самия проект. Желаещите да се запишат могат да го направят в социалните мрежи фейсбук и инстаграм, по телефона, директно, свързвайки се с мен и колегите ми.  

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви