Петък, 16 Сеп 2022
    
Култура

ДФА „Филип Кутев“ кани жителите и гостите на град Бургас на своята 70-годишнина

  09.06.2022 10:27  
 ДФА „Филип Кутев“ кани жителите и гостите на град Бургас на своята 70-годишнина

След изключително успешните  тържествени концерти по повод 70-годишнината на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ в София през февруари и в Шумен, Велико Търново и Русе през април, стожерът на българския фолклор продължава своето национално турне за 2022 година.

 ДФА “Филип Кутев” в състав с над 80 души екип ще отбележи тържествено своя юбилей в град Бургас – на 17.06, в Летен театър, от 21.00 ч. Специални гости в двучасовата концертна програма на Ансамбъла ще бъдат колегите и приятели от емблематичния за региона ПФА „Странджа“ – световноизвестен със своята 57-годишна история в издирването, съхраняването, обработката и популяризирането на музикалния, песенен, танцов, словесен и обреден фолклор от Югоизточна България, както и носител на множество награди.

ДФА „Филип Кутев“ ще завладее сцената на летния театър с майсторските умения на танцовия състав в изпълнението на знакови творчески постановки, а въздухът и сърцата на публиката ще се изпълнят с много емоции и незабравими мелодии от неговия музикален и песенен репертоар.

Не пропускайте да се докоснете до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”!

Турнето на Държавния фолклорен ансамбъл се организира от импресарска компания OLDBG.

За юбилея входът за деца до 10 години е безплатен, но без седящо място!

Билети в мрежата на EVENTIM и каса на Часовника.


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви