Сряда, 10 Авг 2022
    
Общество Средец

Окаяното състояние на пътя Средец-Ямбол изкара местни на протест

  11.05.2022 11:40  
Окаяното състояние на пътя Средец-Ямбол изкара местни на протест

Повече от 15 години не е правен ремонт по инфраструктурата – част от националната пътна мрежа в страната

 

Моника ИЛИЕВА

 

Жители на град Средец излязоха на протест заради лошото състояние на пътя Средец-Ямбол. Основното искане на протестиращите е АПИ да предвиди средства за ремонта му. Петнайсет години не е правен ремонт по трасето, стана ясно от думите Койчо Ангелов, един от организаторите на протеста. Двете мостови съоръжения – част от него – са пред срутване, твърдят протестиращите.

„Протестираме заради лошото състояние на пътя Средец-Ямбол. В много окаяно състояние е. Мостовете са напукани, пред срутване са. Пътя няма маркировка, повечето знаци са стари и ръждясали, неразгадаеми. Целият път е в неравности. Окаяно е състоянието му. Сами виждате“, обясни пред „Черноморски  фар“ Ангелов.

Протест срещу разбития път Средец -Ямбол подготвят жители на странджанската община

Пътят не е общински –  част от националната пътна мрежа. Трасето между Средец и Ямбол поема не малка част от трафика. То най-краткият вариант за Ямбол-Елхово, Тополовград и южната част на страната. В определени участъци траповете по него са огромни.

Близо 70 км. трасе се използва и като алтернатива при затворена магистрала „Тракия“, както и през лятото товарния трафик се отклонява по това трасе.

За момента държавата не е споменала, че е в  плановете й за ремонт, а в нейните правомощия. Последно е правен козметичен ремонт през 2014 година.

Община Средец е с най-голямата общинска пътна мрежа, капиталовата й програма е малка, но въпреки това ежегодно ремонтира отсечки в общинската пътна мрежа. За тази година е предвиден ремонт на отсечката Аврамов мост-Дюлево. Но трасето Ямбол-Средец е във възможностите на АПИ. От Областните пътни управления в Ямбол и Бургас не споменават за ремонт на пътя.

 

 

 


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
От „Лукойл“ проговориха: Спираме работа, ако спрат руските доставки на нефт
  09.05.2022 12:03      

Георги РУСИНОВ   Един въпрос, който вълнува обществото от известно време е д