Събота, 06 Авг 2022
    
Средец

Протест срещу разбития път Средец -Ямбол подготвят жители на странджанската община

  07.05.2022 12:54  
Протест срещу разбития път Средец -Ямбол подготвят жители на странджанската община

Граждански протест срещу разбития път Средец-Ямбол подготвят граждани. Те са внесли искане в общината и на 11 май от 9 до 12 часа ще затворят трасето на кръстовището Средец-село Дюлево-Ямбол.

Пътят е в лошо състояние, той е краткият вариант за Ямбол-Елхово, Тополовград и южната част на страната. В определени участъци траповете по него са огромни.

Близо 70 км. трасе се използва и като алтернатива при затворена магистрала „Тракия“, както и през лятото товарния трафик се отклонява по това трасе.

За момента държавата не е споменала, че е в  плановете й за ремонт, а в нейните правомощия. Последно е правен козметичен ремонт през 2014 година.

Община Средец е с най-голямата общинска пътна мрежа, капиталовата й програма е малка, но въпреки това ежегодно ремонтира отсечки в общинската пътна мрежа. За тази година е предвиден ремонт на отсечката Аврамов мост-Дюлево. Но трасето Ямбол-Средец е във възможностите на АПИ. От Областните пътни управления в Ямбол и Бургас не споменават за ремонт на пътя.

От АПИ в началото на годината обявиха кои отсечки в региона ще се ремонтират. Това са Дюленски проход, Лозенец-Царево-Малко Търново, Ябълчево-Айтос и Братово-Полски извор.

Пред проектиране за ремонт е и пътят Созопол-Приморско.


Анкета

Мнения

Мнения Общество Поморие
Иван Алексиев, кмет на община Поморие: Св. Георги пази и закриля нас и домовете ни – града ни
  06.05.2022 13:12      

Моника ИЛИЕВА   - Г-н Алексиев, какво ще пожелаете на съгражданите с