Петък, 12 Авг 2022
    
Бизнес Култура

Деца на работещи в „БМФ Порт Бургас“ рисуваха фирмата на родителите си

  11.05.2022 13:42  
Деца на работещи в „БМФ Порт Бургас“ рисуваха фирмата на родителите си

14 участници в конкурса показаха своите представи за тяхната професия

 

На специална церемония на 10 май в изложбената зала на Дружеството на художниците - Бургас бяха връчени наградите на победителите в конкурса за детска рисунка „Моите родители работят в БМФ Порт Бургас ЕАД” .  Конкурсът, чиято цел е да събуди у децата творчески импулс и любопитство  към професията на родителите им, се провежда за първи път, но с тенденция да стане традиционен. В него се включиха 14 малки художници - деца на служители и работници в „БМФ Порт Бургас” ЕАД. Надпреварата е част от социалната програма на концесионера на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад” - за ръководство на дружеството здравето, безопасността и благополучието на работещите винаги са били кауза от изключително значение. Всички мащабни инвестиции, направени през последните години, целят да създадат благоприятни условия на труд, а чрез подобни инициативи и да създадат доверие между родители и деца, да ги сближат като същевременно отговорят на детската любознателност и въведат най-малките в непонятния свят на възрастните.

Конкурсът бе обявен в началото на  м. март 2022 г. Регламентът не поставяше ограничения в изобразителните техники. Участниците  условно бяха разделени на две възрастови групи: от 5 до 8 години и от 9 до 15 години. Творбите бяха оценени от компетентно жури, което бе ръководено от общия критерий за наличие на тематично съдържание в рисунките и за оригиналност в творческата фантазия на децата.

„Темата на конкурса го превръща в своеобразен тиймбилдинг, който сближава работещите в дружеството чрез техните деца и дава стимул на децата да опознаят професиите на своите родители.  Техниките и изобразителните умения на участниците в конкурса са впечатляващи, а невероятната детска фантазия,  хиперболизираните и странни по големина обекти и образи предават  завладяващ чар на рисунките. Аз като член на журито изпитах приятното усещане от оригиналните решения на авторите.  Липсата на задръжки, характерни за възрастните, създават нови фантазни пространства чрез  творческото виждане на децата. Класирането показа равностойност на качеството на рисунките и неслучайно имаме две втори места при втората възрастова група”,  каза художникът Красимир Николов, член на журито.

Победителите, заели първите три места в двете възрастови групи, получиха плакети и големи комплекти за рисуване, а всички участници в конкурса – подаръчен ваучер за магазин за детски играчки на стойност 50 лв. и голяма торба с лакомства.

Наградите връчиха членовете на журито Елена Узунова, ръководител отдел „Безопасност и здраве при работа” в „БМФ Порт Бургас” и Светла Петрова, инспектор в същия отдел.  На церемонията присъстваха и Весела Джунджурова, главен юрисконсулт в дружеството и Ивета Димитрова, специалист продажби – също членове на журито. Да поздравят участниците в конкурса дойдоха техни родители и роднини, служители и работници в предприятието.

 

Каре:

 

НАГРАДЕНИТЕ

Първа възрастова група 5-8 години

Първа награда – Дилек Ахмедова, 6 г.

Втора награда – Симона Тенева, 6 г.

Трета награда – Евелин Иванов, 7 г.

 

Втора възрастова група 9-14 години

Първа награда – Иванина Канагрохова, 12 г.

Втора награда – Александър Димов, 11 г.

Втора награда – Дейвид Иванов, 9 г.

Трета Награда – Ередже Адем, 13 г.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
 Проф. Рачев: Иде дъждовен период
  13.05.2022 11:14      

Настъпва дъждовен период. Студен фронт ще премине през страната ни и в събота след обяд ще навлез