Неделя, 18 Сеп 2022
    
Несебър

Несебърското село Гильовца с храмов празник днес

  11.05.2022 15:09  
Несебърското село Гильовца с храмов празник днес

Днес  Българската православна църква отбелязва  светите равноапостоли  Кирил и Методий.  По случай  празника на славянските просветители, чието име носи църквата в село в Гюльовца, бе раздаден курбан за здраве.

Тържеството на храма   бе уважено от кмета на Несебър Николай Димитров. Той  поздрави  присъстващите жители на селото и пожела на всички честит празник.

През цялата сутрин в църковния двор се стичаха хора, за да отдадат почит  на православните светци- създатели на българската азбука, и да посетят църквата.

Гюльовца е едно от най-уредените и процъфтяващи селища в общината. Известно е с качествата на домашно приготвените  по традиционна технология вина, с които местните производители се гордеят.

Община Несебър вече е набелязала ежегодните дейности по поддръжка на общинската инфраструктура, на парковите площи и градинките в селото.

Грижата на местната управа е насочена към създаване на още по- качествена среда за живот както в Гюльовца, така и в останалите селища на общината. Затова свидетелства и присъствието  на много чуждестранни  собственици на имоти, които също почетоха храмовия празник на село Гюльовца.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата