Неделя, 31 Юли 2022
    
Бизнес Малко Търново

Туроператори: Лудница ще е на ГКПП „Малко Търново“ и тези празници

  30.04.2022 08:49  
Туроператори:  Лудница ще е на ГКПП „Малко Търново“ и тези празници

Дона МИТЕВА

За първи и шести май туроператори от Бургас са убедени, че отново ще настане голяма лудница на ГКПП „Малко Търново“. Опашките от коли и автобуси с нашенци, запътили се към съседна Турция, за да прекарат почивните дни сред маанета, аромат на тава джигер и ориенталски подправки, отново ще бъдат километрични. Още повече, че на 2 май е и мюсюлманският празник Рамазан байрам.

Туроператори от Бургас са категорични, че няма организация на работата и затова се образуват големите задръствания. И са сигурни, че и на следващите почивни дни ще е също толкова голямо и изнервящо чакането.

„Когато работят и двата ГКПП, няма проблем. На турското започнаха организират автобусите и леките коли в 2 ленти. На българското чакаме на една опашка. Когато ги помолим да преместят колите, за да влезе автобус на бус лентата, отговарят да чакаме на общата опашка и така бус лентата остава празна.

Ако не каже полицай да ни пропуснат, колите си застават по средата и не може да мине нито автобус, нито микробус“, коментира Яница Динева.

В навечерието на Великден автобус на нейната фирма е бил в 7 часа на пункта и е преминал в 13 часа.

В навечерието на големия християнски празник рано сутринта на ГКПП „Малко Търново“ се образува огромна опашка, от която имаше пуснати в социалната мрежа много снимки. Едни от тях бяха на друга туроператорка - Евелина Пулева. Наред със снимките тя написа: „Ад и безхаберие на границата на ГКПП „Малко Търново“. Километрична опашка от коли и автобуси, шефът отказва да направи организация за преминаването на туристическите автобуси. Не го интересувало, че шофьорите имат часове, в които да карат и няма да им стигнат, ако висят на опашката след десетки коли. В момента с организацията на "шефа" напълнихме границата с румънски коли, туристите да си чакат и посрещат изгрева два завоя под границата. Всички стоят и гледат умно и не могат да вземат решение!“

 


Анкета

Мнения

Бургас Камено Мнения
Проф. Николай Овчаров: Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм
  29.04.2022 16:11      

Георги РУСИНОВ   Русокастро има 1000% потенциал за културен туризъм. Това об