Петък, 16 Сеп 2022
    
Бургас Общество

Бургазлии „блокираха“ Часовника в Бургас

  02.04.2022 16:06  
Бургазлии „блокираха“ Часовника в Бургас

Желаещите да засадят фиданка се оказаха повече, отколкото побира площадът

 

Черноморски фар

 

Бургазлии „блокираха“ Часовника в Бургас, желаещите да засадят фиданка се оказаха повече, отколкото побира площадът, пред един от символите на града.

„Ще бъдат раздадени 15 000 плодни и декоративни дръвчета, по повод седмицата на гората. Това е  инициатива на "Гората.БГ", съвместно с Общински съвет Бургас“, това каза Севдалина Турманова, председател на ОбС-Бургас за „Черноморски фар“.

Бургазлии могат да получат на Часовника, колкото дръвчета пожелаят – 10, 20, важното е да успеят да ги засадят. В кампанията участват общински съветници, които ще засадят дръвчета в новия парк срещу Терминала в ж.к. „Меден рудник“, до Битака, на мястото на пресушеното блато.

Радостно е, че има толкова голям интерес. Изненадани сме от реакцията на гражданите. Асистенти от "Гората.БГ" дават напътствия как да се отглеждат фиданките“, добави Турманова.

По повод Седмицата на гората, която се провежда от 4 до 10 април, се предоставят безвъзмездно – плодни, медоносни и горски видове. Плодните са ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи, махалебка и лешници. Останалите дръвчета са ясен, бор, златен дъжд, акация, шестил, липа, явор.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Радомир Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков
  17.06.2022 10:28      

Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви