Събота, 05 Мар 2022
    
Бургас

С „Фара“ „по шпарца на Бургас

  04.12.2021 16:46  
С „Фара“ „по шпарца на Бургас

Арката на свети Николай Чудотворец се намира в центъра на Бургас – на метри от друг градския символ – Компаса. Тя е дело на художника Иван Бахчеванов.

Двулицевият барелеф е от метал и камък и представлява триумфална арка, на която е поставен иконографският образ на св. Николай Мирликийски – покровител на град Бургас.

Арката е ориентирана в посоките на света изток - запад, напълно в духа на православната традиция.

На празника на Бургас – 6 декември, „Черноморски фар“ заедно с чаровната екскурзоводка Яница Динева от „Динита Турс“ dinita-tours.com/excursionbg/3392 организират два пешеходни тура – един по обяд, в 12.00 часа и един следобед - от 15.00. Те са безплатни и са под мотото „С „Фара“ „по шпарца на Бургас“facebook.com/burgascitytour .

Освен професионалната и изчерпателна информация за отделни обекти в града, участниците в пешеходния тур ще получат като подарък и празничното издание на „Черноморски фар“.

Ако желаете да отбележите по нестандартен начин празника на Бургас – запишете се за пешеходното приключение на телефон 0887882484.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т