Понеделник, 31 Яну 2022
    
Бургас

Отличия получиха 111 млади учители за старт в кариерата

  01.11.2021 17:27  
Отличия получиха 111 млади учители  за старт в кариерата

За шеста поредна година броят на младите хора, избрали пътя на учителската професия в Бургас расте. Младите учители, които започват професионалното си развитие в сферата на образованието в Бургас тази година са 111. На днешния празник на народните будители те получиха отличия за старт в учителската кариера. Инициативата е на кмета Димитър Николов се провежда за 6-та поред година и има за цел да поощри младите преподаватели, избрали да се посветят на професията, която стои в основата на всички останали професии.

Най-голям е броят им през тази година в СУ "Константин Петканов" – общо осем педагози - Златина Каменополска, Тяна Арнаудова, Ваня Първанова, Калинка Милчева, Петя Стоянова, Виолета Йовчева, Гергана Георгиева и Нина Николова.

За Община Бургас образованието винаги е приоритет и затова всяка година подобрява условията за педагозите и за учениците, модернизира сградния фонд и дворовете на учебните заведения, повишава квалификацията на бургаските учители и въвежда най-съвременните методи на преподаване и технологии в сферата на образованието.

Въпреки че за втора поред година тържествената церемония по награждаване на учителите, които стартират кариерата си в бургаските образователни заведения, бе отменена заради противоепидемичните мерки, всички 111 млади преподаватели в бургаските училища и детски градини получиха своите награди по повод празника на народните будители.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. д-р Валентин Василев: Вярвам, че в Бургас мога да направя стойностна и висококвалифицирана медицина
  29.10.2021 11:26      

Проф. д-р Валентин Василев завършва в Медицинския факултет в гр. Пловдив. Специализира обща,