Сряда, 02 Фев 2022
    
Бургас

„М-БУС” : Учениците с абонаментни карти могат да удължат срока им

  01.11.2021 15:40  
„М-БУС” : Учениците с абонаментни карти могат да удължат срока им

Учениците, които използват абонаментни карти за пътуване от „М-БУС”,  могат да удължат срока им за времето, в което са на дистанционно обучение или под карантина, съобщават от превозвача. Единственото необходимо е детето или негов родител да оставят картата за съхранение в касата, от която са я закупили. След връщане в редовна форма на обучение, могат да я получат отново,  удължена със съответния брой дни.

От „М-БУС” напомнят, че е възможно да издават ученически карти за 10, 15 и 30 дни и съветват родителите да изберат варианта, който е най-подходящ за тях според ситуацията.

Междувременно от транспортната фирма посочват, че всяка нова противоепидемична заповед води до спад в пътникопотока. Ситуацията в техния бранш остава сложна и продължават да чакат регулярни мерки от държавата, които да им помогнат в изключително тежките зимни месеци. За различните форми на подпомаганe, които бяха обсъждани, можеше да се кандидатства до края на октомври. Относно мярката 60/40 -  тя е почти неприложима, тъй като изискуемият спад с 40% е прекалено голям и при подобен два или три поредни месеца фирмите биха спрели да съществуват.

„За съжаление няма одобрена мярка, съгласувана с Европейската комисия, която  да започне да действа след месец ноември. По това време в голяма част от ЕС ще започнат да се изплащат средства по Плана за възстановяване и развитие, за което при нас е необходимо работещо правителство. Притесненията на бранша са много големи, затова дали ще получим адекватна и навременна помощ. Ние не можем да спрем работа, защото изпълняваме част от социалната функция на държавата и дори в автобусите ни да пътуват двама души, сме длъжни да им осигурим превоз”, заявяват от „М-Бус”. От там се надяват на разбиране и реакция от страната на държавата.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Тихомир Безлов: Надминахме Перу по смъртност
  03.11.2021 12:17      

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващат