Четвъртък, 11 Nov 2021
    
Любопитно

Street Food & Art Fest Бургас 2021 - събра артисти, кулинари и музинти на една сцена

  11.08.2021 13:02  
Street Food & Art Fest Бургас 2021 - събра артисти, кулинари и музинти на една сцена

Янчо Николов

Street Food & Art Fest Бургас 2021 фестивал стартира в Бургас за трета поредна година.

Бургазлии и гостите на морския град, ще имат  удоволствието да се насладят в буквалния смисъл, на  едно от най-впечатляващите събития в град Бургас!

Впечатляващо, защото събира на едно място едни от най-добрите street food готвачи, кулинарни блогъри, музиканти, актьори, хора на изкуството и фенове на street food културата. Отново ще има две сцени – музикална и кулинарна. От вчера до четвъртък включително, цели три дни, тук на пристанище Бургас – Морска гара.

Фестивалът стартира с вкусна гофретена изненада за най-малките гости от детската кулинарна работилница.

Зоната на фестивала разполага с детски кът, мини сцена където малчуганите ги очакват вкусни забавления, театрални  игри и много приключения.

Не по- малко изненади, забавления и много музика очакват и големите.

На голямата музикална сцена можаха да видят „Керана и космонавтите,“група изскочила от нищото, но с много свежи, летни хитове, Wosh MC & Feel - взривоопасна комбинация от непредсказуема енергия, българската участничка от Евровизия Виктория Георгиева,100кила, Дони и Нети с техните нови хитове, след 10 годишна пауза са отново заедно на сцената.

Повече от 20 авторски песни на Костадин Георгиев –Калки, от различни периоди досега. Това са познати заглавия като „Векът на Любовта“, „Кошница с мечти“, песента му за ЕВРОВИЗИЯ „Freedom & Love“, и съсвсем нови хитове като „Истински благородният,“ Фабричен дефект,  Cool Den и др.

Бургазлии ще могат да се посмеят с шоуто на първия български вентролог Димитър Иванов - Капитана, хумор от родопите с Веска Баббаджанкова,  чийто основна задача е да съхранява и популяризира родопския диалект и родопския хумор и ще представи една изключителна компилация от Стенд ъп шоу с привкуси на родопските „зевзеци.“

Множество приплетени теми и едно леко намигване с шокираща откровеност.

 Истории за една различна истина за сътворението на света пълен грешки по еротичните благи пътеки, които си заслужава да знаем.

Една  история за грешките на Господ по пътя на сътворението на принципа проба- грешка, разказана от актьора Илия Виделинов.

Най-добрите готвачи и Street Food майстори от Бургас и цялата страна ще дадат най-доброто от себе си, за да нахранят всички посетители.

В шатрите и мобилните кухни, ще може да се опитат  вкусна, топла и разнообразна храна, а студената бира и разхлаждащи коктейли ще допринесат за пълноценното преживяване.

На културно- кулинарната арена ще се смесят различни изкуства – кино, театър, музика, литература и ..кулинария естествено.

Посетителите ще видят, как популярни певци и артисти играят,пеят, а след това готвят.

А на специално поставен екран, ще могат да видят най- добрите филми на кулинарна тематика.

Дермонстрациите на карвинг „скулптора“ Ангел Боралиев и главният готвач на кралското семейство в ОАЕ – Николай Тихомиров, ще завършват с дегустация и безплатна консултация.

За най-лакомите  са предвидени състезания по надяждане.

 За най-жадните, е подготвена  бирена миля – надпиване в бегом.

А  след 23 ч, за доброто настроение са предвидени незабравими денс партита. За доброто настроение на гостите ще се погрижат най-добрите D.J

Плащанията в зоната на фестивала ще се извършват по три начина:

Чрез Fest Card – фестивална безконтактната карта за консумация се издава на пунктовете за зареждане на карти за консумация. Картите могат да бъдат заредени със сума по избор (до 250лв.) и да бъдат използвани по време на всички фестивални дни.
 


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мариана ПОПОВА: Нямам самочувствие на голяма звезда, но съм професионалист, който знае какво прави на сцената
  11.08.2021 15:30      

Ще предложа на бургаската публика един много откровен, интимен и емоционален концерт