Петък, 09 Юли 2021
    
Крими

Садизъм: Неизвестни се опитаха да скалпират куче в Комлука

  09.04.2021 13:11  
Садизъм: Неизвестни се опитаха да скалпират куче в Комлука

Георги РУСИНОВ

 

Неизвестни са опитали да скалпират бездомно куче в Комлука. За садистичната гавра информира Маргарита Пеева от ANIMAL SOS-BURGAS. Жертва е кроткото квартално куче Рижко.

„Когато истинските мъже плачат... разкъсвани от страданието на едно беззащитно същество и същевременно от гнева, че са безсилни срещу садизма и невероятната човешка жестокост, от безсърдечността и безразличието!“. Така започва Пеева разказа за нечовешката постъпка, сполетяла едно старо улично куче.

Инцидентът е от сряда в Комлука. Около 10 часа сутринта Рижко се появява пред приятелите си, които го хранят ежедневно, в ужасяващ кървав вид - полузаклан, полускалпиран, с кървава диря след себе си. Кучето явно търси помощта на познатите си добри хора – екипът от магазина го обичат и обгрижва от доста време. Хората са потресени от гледката. Наблизо има автобусна спирка, майки с деца.

„Рижко кърви обилно и тогава Стефан – младо момче от екипа на магазина звъни на тел. 112. Оттам го препращат към приюта на община Бургас. Те изпращат ловци, които идват, но при вида на кучето отказват да го приберат. Обясняват на Стефан да търси от другаде помощ. Законът вменява на общинските приюти да помагат в такива случаи. Стефан все пак намира моя телефон. Рижко е добро момче и въпреки болката, страха и стреса, сам влезе в клетката и със Стефан го вкарахме в колата“, пише Пеева.

Ветеринари успяват да помогнат на кучето. Раната е обработена и зашита, поставен му е дренаж и всички необходими инжекции. Направени са му и изследвания. Без изненада Рижко има анемия, дължаща се на ерлихиоза и анаплазмоза. От тук нататък започва борбата за заздравяване на тежката рана.

Маргарита Пеева призовава за помощ, за да се покрие сметката по лечението му, която е 258 лева. Публикуваме банкова сметка в случай, че и вие искате да помогнете на Рижко. При дарение изписвайте „ДАРЕНИЕ-РИЖКО“.

 

БАНКА ДСК

BIC: STSABGSF

IBAN: BG92STSA93001526030079

Foundation Анимал ЕС О ЕС-2012

PAYPAL: [email protected]

ЕКОНТ: Бургас , офис Роял,

за фондация Анимал ЕС О ЕС-2012,

Маргарита Пеева-Нациду


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Инж. Петър Кънев: Ситуацията е „орел, рак и щука“
  09.04.2021 10:54      

Дона МИТЕВА По-скоро скептичен, отколкото оптимист на този етап е водачът на листата на &