Вторник, 13 Юли 2021
    
Бизнес

Концесионерите бяха чути: Ще избират да намалят цени на плажните услуги с от 0 до 100%

  09.04.2021 15:52  
Концесионерите бяха чути: Ще избират да намалят цени на плажните услуги с от 0 до 100%

Георги РУСИНОВ

 

Плажните концесионери са били чути по важен за тях въпрос. Стопанинът на плаж „Крайморие“ Николай Димитров обясни пред репортер на „Черноморски фар“, че от Министерство на туризма ще им дадат възможност да избират да намалят цени на плажните услуги с от 0 до 100%.

„На база решението на парламента, предвид ковид ситуацията, дадоха възможност на Министерство на туризма да определя методика за намаляване на цените по договор за плажните услуги. Идеята е това, което ние намалим като цена, да ни бъде приспаднато и намалено от концесионната такса. Аз обаче категорично заявявам, че не наема е най-големият разход за един плаж, а обезопасяването, свързано със заплати на медицински лица, спасители и санитари. Всички сме съгласни, че здравето и живота са най-важни“, коментира Димитров.

Той припомни, че и миналата година са имали възможност да намалят цените на услугите с от 0 до 100% и, че така е редно, тъй като плаж с плаж не си приличат и имат различни разходи.

„Тази година за наша изненада обаче министър Марияна Николова призова намаленията да са в рамката от 50 до 100 процента. Това може и да е ок за някои по-малки плажове. За големите плажове като Бургаския и в Слънчев бряг например обаче това е непосилно, както и за някои от плажовете на юг. Затова сме на мнение, че вариантът от 0 до 100 е по-добър, защото така всеки концесионер ще може да си прецени“, добави той.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов:Благодаря на всички, които гласуваха за нас
  10.04.2021 12:06      

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от