Вторник, 13 Юли 2021
    
Крими

След публикацията на ЧФ: Полицията издирва опиталите да скалпират Рижко

  13.04.2021 14:08  
След публикацията на ЧФ:  Полицията издирва опиталите да скалпират Рижко

Георги РУСИНОВ

 

Полицията се е самосезирала след публикацията на "Черноморски фар" и общественото недоволство срещу опита бездомното куче Рижко да бъде скалпирано. Инцидентът е от миналата седмица. Тогава неизвестни в квартал „Победа“, известен като Комлука, извършиха зверската постъпка над добродушното старо куче, което намира спасение при хората, които го хранят всеки ден. Семейството от баничарница в квартала се свързва с Маргарита Пеева от ANIMAL-SOS BURGAS. Последват хирургични интервенции, които спасяват живота на Рижко.

Когато „Черноморски фар“ публикува новината за гнусното деяние в Комлука, обществеността реагира яростно. Благодарение на банковата сметка, която публикувахме и ние, средствата за лечението на Рижко са събрани. Това обясни Маргарита Пеева пред наш репортер.

„Рижко е в стабилно общо състояние. Взима много силни антибиотици и се молим тъканите да могат да се залепят под кожата. Правим каквото трябва от медицинска гледна точка и като грижа. Много е кротък. Тези дни имаше гости деца. Абсолютно ангелче е това животинче. Необходимите средства се събраха за лечението и сметката му е платена. Дори има достатъчно още за последващи процедури. Безкрайно благодарни сме на хората, които помогнаха на Рижко“, коментира тя.

Засега бездомното куче ще остане в приюта докато се възстанови напълно. С „Черноморски фар“ вече се свързаха желаещи да осиновят кучето, но Пеева е категорична, че за момента е по-добре при тях.

„Не знаем какво ще се случи с раната, защото виждате, че е нещо страшно. Имаше и некротирала тъкан, която се наложи да бъде ампутирана. Докторите направиха всичко необходимо. От тук нататък е божа работа“, обясни още собственикът на приюта в квартал „Рудник“.

Пеева заяви, че и тя ще подаде жалба срещу неизвестен извършител за бруталния акт срещу Рижко.

„Това е много страшно. Жалкото е, че винаги страдат добродушните животни. Човешката психиатрична помия се излива най-често срещу беззащитните“, разочарована завърши тя.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов:Благодаря на всички, които гласуваха за нас
  10.04.2021 12:06      

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от