Петък, 09 Юли 2021
    
Бургас Избори 2021 Любопитно

Бургазлии зад граница за вота -Наташа Гочева, Англия: Разбрах, че най-много българи са гласували в Манчестър

  09.04.2021 11:58  
Бургазлии зад граница за вота -Наташа Гочева, Англия:  Разбрах, че най-много българи са гласували в Манчестър

Дона МИТЕВА

„Избирателната секция в Манчестър беше само една - за града и малките градове наоколо. Имаше страшно много хора, което за мен беше и радостно, и показателно, че хората наистина искат промяна и по-добър и различен живот за България“, разказа Наташа Гочева дни след изборната еуфория.

Когато тя и нейните близки са пристигнали, опашката е била много дълга. „Може би бяха около 150-200 човека и непрекъснато прииждаха още. Ние чакахме около 2,5 часа, но е имало хора, които са чакали 3 и повече часа. Нямаше мрънкащи и недоволни хора. Всички мирно, кротко и търпеливо си чакаха реда“, обясни бургазлийката.

Времето - слънчево, макар и доста хладно, а дългото чакане дава възможност за среща с познати и приятели.

 „Организацията беше невероятна, комисията се състоеше от млади, възпитани, интелигентни и усмихнати хора. Координаторите излизаха, общуваха с чакащите, успокояваха и даваха насоки за сигурността и безопасността на всички. Носеха декларации за тези, които не бяха попълнили предварително, да направят това докато са на опашката и да не се губи време вътре, да не се бави целият процес“, разказва Наташа и допълва, че тя лично се е регистрирала онлайн още през март. Дори е знаела под кой номер се намира името й в списъка, което улеснява работата на комисията“, разказа Наташа.

Много от българите като нея са били с предварителна регистрация. При влизането в помещението, където е комисията, организаторите са подреждали: 2-3 с декларации, после 2 с предварителна регистрация.  „Похвално беше, че беше осигурен безплатен паркинг, което е от много голямо значение защото секцията се намираше в централната част на Манчестър“, подчерта Наташа.

Крайният резултат за гласували българи в Манчестър, по думите й, е 1133 души. „Разбрах, че най-много българи са гласували в тази секция в Манчестър, сравнено дори и със секциите в Лондон. Нормално е при нас да бъдат повече гласоподаватели, защото секцията бе една за този огромен град и другите градове наоколо, откъдето пристигнаха много хора“, заключи бургазлийката, която от доста години живее в Англия.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Инж. Петър Кънев: Ситуацията е „орел, рак и щука“
  09.04.2021 10:54      

Дона МИТЕВА По-скоро скептичен, отколкото оптимист на този етап е водачът на листата на &