Четвъртък, 22 Апр 2021
    

Борисов: Още 57 000 ваксини се чакат довечера

  27.02.2021 15:15  
Борисов: Още 57 000 ваксини се чакат довечера

Понеделник вечер - всички на заведения, но ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Това става ясно от видео в профила на Бойко Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“, в което премиерът обяви, че довечера се очаква доставка на още 57 000 дози ваксина. Министър-председателят инспектира пречиствателната станция в Чирпан заедно с кмета на Общината Ивайло Крачолов, като отбеляза, че вече не може да проследи вече колко подобни вече са направени.

„Ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Нашите съседи в Гърция повече са заболели от нас. В Сърбия - два пъти повече. Отварянето на ресторантите не е знак, че да почнем да се заразяваме наново. Аз винаги съм казвал, че разчитам на чувството на самосъхранение и интелигентността на българина“, допълни той.

Бойко Борисов припомни, че тази вечер в България се очаква да пристигнат 57 000 дози от ваксините на AstraZeneca. Той увери, че има готовност дозите веднага да бъдат разпределени.

"За наша радост вчера имаме към 16 000 ваксинирани, предишния ден – 19 000, по-предишния – 21 000. И днес се ваксинира. Всички виждат колко бързо и организирано, и не само първата, втората, третата, съответно листите, които събираме, СИК, ЦИК, но и всички желаещи. Полагаме огромни усилия на минутите да ги разкараме. Това са световни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички колеги до един настояват да се спазват договорите и да пристигат ритмично ваксините така, както трябва“, посочи премиерът.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа