Понеделник, 27 Дек 2021
    
Бизнес Бургас

Юлиян Кулев, ресторант „Чиплаков“: Запазихме персонала, готови сме за работа

  27.02.2021 19:25  
Юлиян Кулев, ресторант „Чиплаков“: Запазихме персонала, готови сме за работа

Георги РУСИНОВ

 

Друг общински съветник и член на Комисията по туризъм – Юлиян Кулев, е собственик на ресторанта в бургаския хотел „Чиплаков“. Пред изданието ни той заяви, че се готвят за отварянето на заведенията. Досега те са работили само с клиенти на хотела, както бе позволено от министерската заповед.

„В крайна сметка никак не е приятно, защото хората, които искат да посетят заведението, трябва да са гости на хотела, а това ги ограничава. Всяко едно ограничение в крайна сметка създава дискомфорт. Заведенията, че не работиха, се отразява на всички ни – както на персонала, както на нас като собственици, така и на държавата с помощите, които дава. Това затваряне все пак трябва да се компенсира, а това е в тежест на всички ни. В крайна сметка се надявам това, че не работихме, да е помогнало на всички ни за опазването на повече здрави хора. Все пак на фона на мерките на други държави мисля, че при нас е доста по-леко“, коментира Кулев.

Като важен факт той отчита, че е успял да запази персонала си, без да се налага да съкращава работници. Това ресторантьорът е направил, като е кандидатствал по част от помощните мерки, отпускани от държавата.

Затварянето от 3 месеца обаче си е доста голям период според него, а когато едно нещо спре работа за известно време, после много трудно започва отново.

„Затова ще се иска и време. На нас например ни останаха и стоки, които са си наш разход, защото бяхме рязко затворени. Сега наново ще трябва всичко да се оглежда и подготвя. Премиерът е казал, че на 1 март отваряме, но все пак това зависи от здравния министър. Дано наистина няма повече заболели хора и да не се увеличават случаите, защото може да се стигне до удължаване на мерките“, сподели Кулев.

Негови клиенти, приятели и познати пък вече питали кога ще отваря ресторантът. Нямали търпение. По негови наблюдения тези, които се вълнуват от отварянето на заведенията, са повече.

„Аз мисля, че повечето бургазлии ще тръгнат по заведенията, защото са зажаднели за тези социални контакти. Чувства се желанието хората да излизат и да се срещат по нормалния начин“, убеден е ресторантьорът.

За предстоящия летен сезон пък той е категоричен – браншът трябва да посрещне туристите, избрали отново Черноморието не като клиенти, а като гости на града.

„Надявам се летният сезон да бъде успешен за всички. Видяхме какво стана миналата година. При положение че не очаквахме да има много туристи, хората дойдоха. Хора, които от години не бяха идвали на нашето Черноморие. Затова аз апелирам колегите, нека тези хора, които отдавна са заминали в Гърция, да ги посрещаме не като клиенти, а като наши гости. Нека да усетят нашето гостоприемство, да видят разликата. Сега всеки влага някаква фантазия в труда си, в продукта си. Да усетят уюта в нашите обекти и в нашия град“, каза още той.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл