Четвъртък, 22 Апр 2021
    
Крими

Хванаха 14 наркодилъри около училища в Бургаско

  27.02.2021 12:45  
Хванаха 14 наркодилъри около училища в Бургаско

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 13 мъже и една жена, като са образувани шест бързи производства и 11 преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас.

Сред задържаните е 41-годишна криминално проявена и осъждана софиянка, обитаваща апартамент в блок 23 в комплекс "Зорница". В него служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели : електронна везна, стъклени лули с остатъци от кафяво вещество и около 500 грама суха зелена листна маса марихуана.

Арестуван в акцията е и 25-годишен бургазлия от в блок 84 в комплекс "Меден рудник", в който служителите от Четвърто Районно управление – Бургас намериби и иззели суха зелена тревна маса с тегло около 170 гр. чай за пушене или т.нар. "друсан чай".

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случая. Водачите са на възраст от 18 до 31 години.

В два от случаите водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа